Befektetési politika

Befektetési Politika – befektetés tudatosan

  • Tisztában van vele, hogy terv nélkül a befektetésekbe sem érdemes belevágni?
  • Úgy érzi túl sokat kockáztat és mégis túl kevés a hozam?
  • Nem találja azokat a befektetési trendeket, amelyek tartósan az Ön vagyonát gyarapítanák?

A napi pénzügyeink mellett a stratégiai pénzügyeinkben is rendnek kell lennie.

  • Hogyan tudná terv nélkül megvalósítani komoly céljait?
  • Ön szerint mi lenne, ha terv nélkül kezdene építkezni?
  • Neki se állna terv nélkül – jól gondolom?

 

Ugyanez a helyzet a pénzügyeinkkel, azzal a különbséggel, hogy nem az az opció, hogy akarok-e egy házat építeni vagy sem, hanem az igényel döntési helyzetet, hogy milyen szinvonalon kívánom – az egyébként adott és biztosan bekövetkező – célomat elérni. Egyáltalán el fogom-e azt érni, vagy lemondok róla? A nem döntés is döntés.

Gyermekünk fel fog nőni, mi pedig előbb-utóbb idősek leszünk és ha nem rendelkezünk megfelelő stratégiával a jó életminőség elérésére, akkor könnyen bajba kerülhetünk. Valós céljainkhoz kell megalkotni a megfelelő terveket és akkor a célba érkezés is garantált. Az életcéljaink – azt gondolom – fontosak annyira, hogy ne vegyük azokat félvállról!

A jó befektetés és befektetés tervezés alapja a jól megalkotott Befektetési Politika. A befektetései legfontosabb (pénzügyi) döntései közé tartoznak. Hozzon logikus és megalapozott döntést! Csináltasson Befektetési Politikát, mely által Ön tiszta képet kap a számára optimális hozam/kockázat arányról!

A Befektetési Politika nem azt mondja meg, hogy konkrétan milyen befektetési terméket “kell” választania. Ez a 10-15 oldalas, Önről szóló dokumentum arról nyújt egy átfogó – az Ön pszichografikus felméréséből adódó – képet, hogy konkrétan Önnek milyen irányultsága van a pénzügyek terén, és hogyan célszerű felosztania befektetéseit, megtakarításait, milyen eszköz-osztályokban, milyen típusú termékcsoportokat ajánlatos az életcéljai eléréséhez előnyben részesítenie.

Hatékony portfóliók a gyakorlatban

Nobel-díjas Harry Markowitz matematikai eszközökkel kimutatta, hogyan lehet a legnagyobb hozamot a (hozzá tartozó) legkisebb kockázat mellett elérni. Kiszámolta a “matematikailag helyes” eszköz összetételét azoknak a portfólióknak, melyek optimálisan használták ki a kockázat-hozam átváltást az egyes eszközosztályokban. Ezeket a portfóliókat nevezete “hatékonynak”, mivel a többi ugyanolyan hozamhoz magasabb kockázatot vagy ugyanolyan kockázathoz kisebb hozamot rendelt. A célunk az, hogy az Ön portfóliójának hozam/kockázat aránya a legoptimálisabb legyen: azaz adott kockázathoz az elérhető legmagasabb hozamot tudja elérni és fordítva, hogy adott hozamhoz ne vállaljon felesleges kockázatot.

Mire való a Befektetési Politika?

A Befektetési Politika szolgál az Ön befektetési döntéseinek alapjául. Biztosítja, hogy a befektetéseivel kapcsolatos döntési folyamat következetes legyen, akkor is, ha váratlan piaci mozgások csábítják arra, hogy letérjen a hosszútávú stratégiája által kijelölt útról. Befektetési javaslatainkat ügyfeleink számára mindig ezen útmutató alapján tesszük.

A Befektési Politikát nélkülözhetetlen eszköznek tartjuk, mely tartóoszlopa lesz együttműködésünknek, a közös munkának.

A Befektetési Politika és a befektetések tervezése a pénzügyi tervezés menetében nem irányul befektetési tanácsadásra és nem valósít meg semmilyen befektetési tranzakciót. 

Ennek a dokumentumnak az a célja, hogy segítsen feltárni jelenlegi pénzügyi helyzetét és segítsen megtenni azokat a lépéseket, melyek révén eléri pénzügyi céljait. Ezért is fontos, hogy pénzügyeit, pénzügyi tervét rendszeresen felülvizsgálja, és így az időszerű legyen és tükrözze a pénzügyi helyzetében bekövetkezett változásokat.

Befektetési Politika készítéséhez a GFS CONSULTING a – legmagasabb szinten jegyzett pénzügyi tervezők által világszerte használt – PlanPlus Inc kanadai vállalat Planit szoftverét használja. A befektetési döntésekhez szükséges adatok a svájci Credit Suisse bank historikus elemzéseiből származnak.

Csináltasson magának személyre szabott Befektetési Politikát!

Konzultációs űrlap

Konzultációs űrlap

Kérem töltse ki az űrlapot, ha konzultációra szeretne előjegyzést!


Share This