Pénzügyi tervezés

Mi is az a pénzügyi tervezés?

A pénzügyi tervezés egy olyan szolgáltatás, amely pénzügyeink tudatos és professzionális felépítésével segíti céljaink megvalósítását.
Életünk folyamán céljaink sokfélék lehetnek és ahogy haladunk előre az életpályánkon folyamatosan újabb és újabb célok kerülnek elénk, melyek megoldásokat igényelnek.
Lakásvásárlás, gyermekeink taníttatása és életkezdésük támogatása, betegség, baleset vagy munkanélküliség anyagi következményeinek kivédése, felkészülés a gondtalan nyugdíjas évekre, idős szüleink támogatása, vállalkozás elindításának finanszírozása, álmaink és vágyaink pénzügyi forrásának megteremtése. Ezek azok a célok, melyekkel találkozunk mindannyian egy életen keresztül és számos olyan pénzügyi kérdést és döntést jelentenek, amit hozzáértő és tisztességes pénzügyi szakember nélkül nehéz mérlegelnünk. Fontos tehát, hogy kit választunk partnerünknek a fenti céljaink megvalósításához.

Mit csinál egy Pénzügyi Tervező?
A Pénzügyi Tervező segítséget nyújt az ügyfelek fontos és gyakran életre szóló pénzügyi döntéseiben.

A pénzügyi tervezés lépései

1. Kapcsolat felvétel /Az együttműködés kereteinek meghatározása

Ez az első lépés a bizalmon alapuló kapcsolat kiépítése. Meghatározza az ügyfél és a Pénzügyi Tervező együttműködésének területét (mit szolgáltat és milyen időtávban) továbbá az illetékességeket/felelősségeket. Nyilatkozik hatósági engedélyeiről, nyilatkozik a személyes és anyagi érdekeltségeiről, összeférhetetlenségekről.

2. A tervezéshez szükséges adatok összegyűjtése

A Pénzügyi Tervező adatokat, információkat kér az ügyfél jelenlegi személyes és pénzügyi helyzetéről és a várható változásokról, ami szükséges a személyi pénzügyi tervhez.

3. Az ügyfél pénzügyi helyzetének elemzése

A Pénzügyi Tervező rögzíti az ügyfél jelenlegi pénzügyi helyzetének erősségeit, gyenge pontjait és kockázatait, valamint meghatározza, hogy az ügyfél céljainak elérése érdekében milyen kérdésekben kell pénzügyi lépéseket tenni. Kiemelten és érthetően foglalkozik az ügyfelet érintő kockázatokkal és költségekkel.

4. Javaslatok / Pénzügyi terv készítése

Az ügyféltől kapott adatok és információk elemzése után a Pénzügyi Tervező azonosítja azokat a szóba jöhető megoldásokat, amelyek segítségével az ügyfél elérheti céljait.

5. Megvalósítás / Pénzügyi terv végrehajtása (ha erre kiterjed a megbízás)

A Pénzügyi Tervezőnek és az ügyfélnek meg kell egyeznie abban, hogy a terv végrehajtásakor kinek mi a feladata, összhangban az együttműködés elején meghatározott illetékességekkel. Megkötik a szükséges pénzügyi szolgáltatói szerződéseket, az ügyfél megadja a szükséges meghatalmazásokat.

6. A pénzügyi terv megvalósulásának figyelemmel követése (az ügyfél igénye és a megbízás alapján)

A Pénzügyi Tervező és az ügyfél meghatározzák, kinek milyen szerepe lesz a terv megvalósítása során, hogy biztosítsák az elfogadott pénzügyi terv végrehajtásának rendszeres figyelemmel kísérését.
Pénzügyi terv készítéséhez a GFS CONSULTING szakemberei a – pénzügyi tervezők által világszerte használt – PlanPlus Inc kanadai vállalat Planit szoftverét használják.

A legjobb döntés meghozatalában és lebonyolításában tud Önnek segíteni a GFS CONSULTING szakértői csapata. Kerüljön be Ön is ebbe a körbe. Kérjen időpontot most!
Konzultációs űrlap

Konzultációs űrlap

Kérem töltse ki az űrlapot, ha konzultációra szeretne előjegyzést!


Share This