Az alábbiakban megosztunk néhány gondolatot azzal kapcsolatban, hogy milyen értékrendek mentén építjük befektetőink portfólióját, hogy az ilyen nem várt és extrém esetekben – mint az orosz – ukrán háború – se omoljanak össze, hanem akár lehetőséget biztosítsanak a felépülésre.

Ahogyan arról az egész média is tette, és legutóbbi podcast adásainkban mi is beszéltünk már a kialakult orosz-ukrán háborús helyzetről. Ma pedig  az eszkalálódott események miatt rendkívüli podcast adással jelentkeztünk, amelyet teljes egészében a témának szenteltünk. A Breaking News podcasunkat adást meghallgathatod ide kattintva >>>

Természetesen nem csak retorika szintjén foglalkozunk a háborús helyzettel. A befektetések irányultséga ezt a tényezőt – mint lehetséges forgatókönyvet – figyelembe veszi, így ennek megfelelően…

  • nem fektettünk orosz, ukrán eszközökbe, így direkt kitettségünk nincs a konfliktusnak,
  • nem fektetünk kizárólag Kelet-Közép Európára fókuszáló értékpapírokba,
  • nem vagyunk érintettek a háborús övezetben érdekelt magyar vállalatok értékpapírjában (pl.: OTP).

Alapvető értékeink, amelyek a háborús kihívásokkal szemben helyt tudnak állni…

  • a portfóliók túlnyomó része euróban vagy dollárban van befektetve távol a háborús gócpontoktól vagy közvetlenül szomszédos övezetektől, biztonságos helyen nyugat-európai számlavezetőnél, bővebben erről itt olvashat
  • portfólióink mintegy 30%-a készpénzben van jelen pillanatban, amellyel kerüljük a veszteséget, és lehetőséget teremtünk a kínálkozó vételi pozíciók felvételére.
  • portfólióinkban arany és ezüst bánya vállalatok részvényei és vagy direkt nemesfém fedezetek is megtalálhatóak, melyek ilyen időszakokban jól teljesítenek.
  • továbbra is fontosnak tartjuk a technológiai szektort, amely mind a pandemiatól, mind a háborús helyzettől függetlenül felülteljesítő terület.
Az EUR/HUF árfolyam alakulása az orosz támadás megkezdése után

Összegezve tehát, mint általában, most sincs értelme a pániknak, sőt. Az elkövetkező hetek-hónapok a jó beszállási pontok időszaka lesz, amit mindenkinek érdemes kihasználnia. Folyamatosan monitorozzuk a piacot, keresve a megfelelő beszállási pontokat.

Ez az időszak tehát remek lehetőség új megtakarítás indítására vagy akár további tőke beutalására, hogy a kínálkozó lehetőségeket és a cost average (átlagár) hatást hatékonyan ki lehessen használni.

Szeretnél Te is válságálló, de mégis profitorientált portfóliót összeállítani?

Iratkozz fel hírlevelünkre vagy kérj időpontot!

Konzultációs űrlap

Konzultációs űrlap

Kérem töltse ki az űrlapot, ha konzultációra szeretne előjegyzést!


Share This