Befektetés egy nyugat-európai potfóliókezelő szemével

Egy új és izgalmas rovattal jelentkezük most, ami által betekintést nyerhet minden érdeklődő a portfóliókezelés kulisszái mögé. Mi a portfóliókezelési technikát választottuk és javasoljunk megbízóink számára pénzügyi terveik megvalósításához. A portfóliókezelés belülről traszparens folyamat, tehát a megbízó a befektetései teljes állapotáról mindig naprakész információkkal rendelkezik. Igenám, de mit tehet az, akinek még nincs ilyen számlája? Nekik próbálunk segíteni eme rovatunk az elindításával! Innen a cím: Betekintés a portóliókezelés kulisszái mögé

Miért elönyős a portfóliókezelés?

  • Nem kell napi szintű figyelmet fordítani a befektetések menedzsmentjére, elég egy keretszerződésben lefektetni a részleteket és a stratégiát a porftóliókezelővel.
  • A stratégia megvalósulását hozzáértő szakember végzi, melyet a megbízó folyamatosan ellenőrízhet.
  • Ebből kifolyólag nem kell a piac minden rezdülését lereagálni sem a befektetőnek sem a portfóliókezelőnek.
  • A kockázatok porlasztva vannak egy stratégiai kezelés részeként és semmiképpen sem egy „hazárd” befektetésről beszélünk, tehát nem csak egy tételen áll vagy bukik a befektetés sikere vagy kudarca.

2021 első negyedévének a végére értünk. Aki jól ídőzített az sokat tudott keresni a pandémia keltette pánik vásárlásokból vagy egyszerűen jól tudta kihasználni a digitális ugrás vállalati mozgásait vagy akár az elektromos autózás előretörését az elmúlt 1 évben. Hogyan tovább? – hangzik a fontos kérdés.

Mibe érdemes fektetni 2021 tavaszán?

Vad mozgásokat mutattak múlt héten kínai internetes vállalatok amerikai tőzsdén kereskedett részvényei, ami mögött részben egy alap kényszerlikvidálásai állhatnak traderektől származó információk szerint. Vannak olyan szakértők azonban, akik szerint az esések túlzottak voltak és inkább technikai jellegűek, a fundamentumok ugyanis nem változtak a kínai internetes óriásoknál, így jó vételi lehetőséget teremtett most a papírok múlt heti mélyrepülése.

Tehát vannak azonban, akik ebben az eladási hullámban inkább lehetőséget látnak, a Citigroup elemzője szerint például miután az amerikai tőzsdéken jegyzett kínai internetes vállalatok mélyrepülése nem a vállalatok fundamentumaihoz köthető, így az eladási hullám egy jó vételi lehetőséget teremtett – idézi a Bloomberg a Citigroup elemzőjét.  A Citigroup megerősítette a vételi ajánlását a Baidu, a Tencent Music Entertainment Group és a Vipshop Holdings részvényeire.  

Bár nem tudjuk biztosan, hogy az elmúlt napokban a sok technológiai részvénynél látott megugró volatilitás kiválthat-e újabb eladási hullámot, vagy akár a következő napokban más alapokat is eladásra késztethet, hiszünk benne, hogy ezeknek nincs fundamentális háttere – véli a Citi elemzője. Ez az eladási hullám túlzott volt és egy technikai dolog, ami hosszú távú vételi lehetőséget teremtett – teszi hozzá.

Közben a kínai vállalatok is veszik a saját részvényeiket, a Tencent Music, amelynek ADR-jei 37 százalékot zuhantak az elmúlt három kereskedési napon, 1 milliárd dolláros saját részvény vásárlást jelentett be, de a Baidu-nál is folyamatban van egy 2,78 milliárd dolláros saját részvény vásárlási program – emlékeztet a Citi, amely egyébként 364 dolláros célárat tart fenn a Baidu amerikai tőzsdén kereskedett részvényeire, ami 75 százalékos felértékelődési potenciállal kecsegtet a pénteki záróárfolyamhoz képest.

A „kínai Google”

Tencent KYG875721634 növekvő és vezető internetes kereskedelmi és platformvállalat. Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata. Miért érdemes befektetni: platform-üzlet, igen egyszerűen skálázható Internet- és Tech-szektor erősen növekvő üzlet (növekvő vagyon -> növekvő középosztály Kínában). Várakozásunk: a jövedelem és a bevételek folyamatos növekedése közép és hosszú távon, további üzleti terjeszkedés során pedig Kínán kívül akár már középtávon is felértékelődése várható. Továbbá érdemes volt kihasználni az éppen kedvező beszállási pontokat.

Ne maradjon ki a félvezetőipar sem

Taiwan Semiconductor (US8740391003) tajvani szerződéses gyártó az erősen növekvő félvezetőipar számára. A szerződéses gyártási állománya a globális piaci részesedése meghaladja az 55%-ot. Miért érdemes befektetni: a kategóriájában legjobb technológiával rendelkezik így az új versenytársak számára nagyon nehéz a piacra jutás ebben a szektorban. Várakozás: a bevételek és a nyereség folyamatos növekedése hosszú távon, ugyanis erős a félvezetők iránti kereslet. A vállalat növeli piaci pozícióját és ezáltal értékelését, továbbá itt is fontos volt a momentum kihasználása.

Fiúk a bányában…

A technolgiai szektor mellett a jövőbeni fellendelülés egyik alapját a bányászati cégek jelenthetik, amelyekbe a piac egyre inkább beárazza a pandémia utáni világot, vagyis azt, hogy a megnyitások után ismét egyre több nyers- és alapanyagra lesz szükség.  Tinto (GB0007188757) ausztrál bányavállalat, különösen vasércben erős és Kína legnagyobb erőforrás-beszállítója, nem elhanyagolható 6,0%-os osztalékhozammal. Miért érdemes befektetni: szigorú osztalékfizetések, a világgazdaság fellendülése jó bányaprojektekkel növelni fogja az erőforrás-keresletet, erős piaci pozíció. Várakozás: a vállalat továbbra is a vasérc és egyéb erőforrások legfontosabb szállítója a világgazdaságban, további osztaléknövekedés az erős cash flow miatt is indokolt a befektetés mostani időzítése.

Miért érdemes 2021-ben befektetni?

Az elmúlt időszak története is mutatja, hogy rendkívüli időket élünk: A pandémia okozta gazdasági krízis megoldására az államok rengeteg pénzt, hitelt, támogatást helyeznek ki a gazdaságba, hogy az ne omoljon össze. Ezek a pénzek első körben a vállalati szektorban fognak lecsapódni. Hogy milyen vállalatoknál?

  • technológiai vállalatok, akik az új szektorokra fókuszálnak.
  • startup vállalatok, akik meglátják az új piaci réseket és gyors alkalmazkodásukkal benyomulnak egy-egy területe,
  • technológiai startupok: a fentiek szorzata
  • tőzsdére igyekvő vállalatok, akik a fentiek okán nagy értéknövekedést tudnak felmutatni
  • már tőzsdén lévő nagy tech vállalatok. akik tőkéjükkel, nagy brandjükkel tudnak ügyfeleket gyűjteni

A befektetőknek erősen ajánlott kihasználniuk a jelenlegi kedvező beszállási pontokat. Most kell megalapozni a portfóliójukat a következő 5-10 évre!

Szeretnél Te is profitálni a fentihez hasonló lehetőségekből? Informálódj! Kérj időpontot vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Konzultációs űrlap

Kérem töltse ki az űrlapot, ha konzultációra szeretne előjegyzést!


Share This