A BMW elektromos autóit kiszolgáló akkumulátorgyár épül Debrecenben

400 milliárd forintos beruházással, 14 milliárd forintos állami támogatással, több mint ezer embernek munkát adó újabb akkumulátorgyár épül Debrecenben. A BMW elektromos autóiba való akkumulátorokat gyártó üzemet az Eve Energy kínai cég építi az északnyugati gazdasági övezetben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kósa Lajos országgyűlési képviselővel, Papp László polgármesterrel, Glenn Schmidttel, a BMW alelnökével és Alexander Holdennel, az Eve Energy alelnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján az Agóra Tudományos Élményközpontban május 9-én megtartott sajtótájékoztatón.

A tájékoztató valamennyi felszólalója hangsúlyozta: a gyár környezetbarát lesz, a telepítés első szempontja az itt élő emberek egészségének védelme, a környezet megóvása. Ennek érdekében a legkorszerűbb környezetbarát technológiát alkalmazzák majd. A tervek szerint 2026-ban kezdi meg működését a gyár, amelynek alelnöke hangsúlyozta, szeretnének bekapcsolódni Debrecen közéletébe, az oktatás, a sport támogatásába is.

Az ünnepélyes külsőségek között megtartott eseményen Debrecen, a Debreceni Egyetem, a BMW és az Eve Energy vezetésének több tagja is megjelent. A hivatalos program az Eve rövid, de annál ütősebb bemutatkozó filmjével kezdődött, amelyben a hangsúlyos szerepet kapott környezetvédelem, a robotizált technológia, továbbá a mobilitás. forrás: civishír.hu címlapkép és háttérinformációk: battery.de

A Volkswagen sem akar lemaradni – bányákba fektet

Márciusi hír, hogy a Volkswagen bányákba való beruházást tervez, hogy csökkentse az akkumulátorcellák költségeit, kielégítse saját keresletének felét, és értékesítse harmadik félnek. Bővebben korábbi cikkünkben olvashatsz a témáról:

Akkumulátor boom van világszerte – Szeretnél belőle profitálni Te is?

Jelen helyzetben egyszerűen nem teheted meg, hogy portfóliódban ne legyenek fémekhez, nemesfémekhez kapcsolódó befektetések. Ha pedig fémekről beszélünk, célszerű azok eredete, a bányák felé fordulnod, amelyek részvényárfolyamát az árupiacok mozgatják … akár többszörös mértékben.

A new york-i és a londoni központokban tartott ezüst készletek jelentős csökkenése figyelhető meg. A CNBC elemzői szerint az ezüst hiánya a kínálati oldalon, valamint az a tendencia, hogy magas inflációs időszakokban jobban teljesít az aranynál, kulcsfontosságú tényezők, amelyek alátámasztják az előrejelzéseket. Ezt támogatja az egyre nagyobb ipari felhasználási igény többek közt az elektronika és a napelem gyártás területén.

Ennek megfelelően, az ezüst ára kilencéves csúcsra, unciánként 30 dollárra emelkedhet idén. A nemesfém árának az elmúlt közel 10 évben tapasztalt alulértékeltsége miatt, a bányavállalatok – a túlélés érdekében – leszorították költségeiket. Emiatt a várható – akár 50%-os – ezüst árfolyam áremelkedés a bánya részvények árfolyamánál akár ennek többszörös emelkedésével is járhat.

Az IPOguru vagyonépítő klub követői portfólióépítésben gondolkodnak, amelynek elengedhetetlen része a nemesfémek területe. Az elmúlt évek egyik sikertörténete volt számunkra az Impact Silver Corp. bányavállalat, amelynek mexikói bányáiból elégítette ki ezüst igényét 800.000 uncia mennyiségben többek közt a dél-koreai elektronikai óriás, a Samsung is.

2021-ben, időzítéstől függően 100-300%-os profitot tudtunk realizálni azon a projekten. Az elemzések egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy ismét célszerű fokozottan az ezüstbányák felé fordulnunk, beszállási pontnál tartunk. Épp ezért tartottuk meg 2023. március 28-án. a Canadian Silver Roadshow rendezvényünket, amelyen az Aftermath Silver vállalat mutatkozott be.

Akár ott voltál március végén, akár nem, most mindenképp ott a helyed a következő rendezvényünkön…

Amit ez az este – ha részt veszel a rendezvényen – adhat neked…

  • Betekintést az IPOguru klub filozófiájába, az IPO-k, RTO-k, ICO-k és Private Placementek világába
  • Új szemléletet, kitörési lehetőséget a hazai és main stream befektetések szűk köréből
  • Átfogó nemesfém- és nemesfém bánya piaci körképet
  • Konkrét – nemesfém bányával kapcsolatos – attrakitív befektetési lehetőséget
Részletek és regisztráció a képre kattintva érhető el!
Konzultációs űrlap

Konzultációs űrlap

Kérem töltse ki az űrlapot, ha konzultációra szeretne előjegyzést!


Share This